Централният бранител Манчестър Неманя Видич сподели, че отсъствието на голмайстора Карлос Тевес от редиците на Манчестър Сити в никакъв случай не е предимство за „червените дяволи”. Дербито на Манчестър от 1/2-финалите за ФА Къп е тази вечер от 19:15 часа българско време на стадион „Уембли” в Лондон.

Тевес ще пропусне мача заради травма на подколянното сухожилие, която той получи по време на дербито с Ливърпул (0:3)в понеделник. Въпреки отсъствието на аржентинеца Неманя Видич смята, че Манчестър Сити ще бъде далеч по-опасен с играчи като Един Джеко и Марио Балотели в атака.

"Не е предимство за нас, че Тевес няма да играе. Те имат достатъчно качествени играчи в атака и ние не трябва да подценяваме, който и да е. Джеко е голмайстор, който ще бъде в наказателното поле и ще посреща центриранията, както прави Тевес", сподели Видич.

"Понякога се случва така, че ти играеш срещу топ играч, но резервата на пейката, който чака само да получи шанс, може да ти създаде много повече проблеми. Точно поради тази причина аз подхождам по следния начин - смятам, че всеки следващ мой съперник на терена е най-добрият играч в света. За мен Джеко в този момент е най-добрият футболисти в света", допълни сърбинът. /БЛИЦ