Треньорът на Барселона Тито Виланова поздрави футболистите след победата с 3:2 в първи мач за Суперкупата на Испания срещу Реал Мадрид. Наследникът на Пеп Гуардиола заяви, че каталунците са имали шанс да спечелят с много по-изразителен резултат.

“Влязохме в мача в добро физическо състояние. Хареса ми как владеехме топката. Доминирахме и създадохме повече положения. Вместо да поведем с 4:1, резултатът стана 3:2. Въпреки всичко съм доволен. Отборът се представи на ниво", каза Виланова.

"Грешката на Виктор Валдес? Той много пъти ни е спасявал с намесите си, затова не е честно да го критикуваме. Още е рано да обсъждаме грешките. Футболът е колективна игра и когато някой няма ден, другите трябва да му помогнат. Старая се да мисля повече за положителните неща, които видях. Може би след 3:1 не подходихме по най-правилния начин, но няма как винаги да се играе на висота", продължи треньорът на Барса.

"Отиваме в Мадрид като фаворити, но след този резултат нищо не се знае. Трябва да вкараме голове и на "Сантиаго Бернабеу. Изказването на Моуриньо? Не съм изненадан, че говори за съдиите. Важното е да оцениш добрата игра на съперника. Аз мисля, че съдиите се справиха и решенията им не повлияха на резултата", завърши Виланова./БЛИЦ