Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Барселона посреща Реал (Мадрид) днес от 23:30 часа в първи мач за Суперкупата на Испания. Реваншът е след седмица в Мадрид. На стадион “Камп Ноу” днес ще се изправят треньорите Франсеск Виланова и Байо “Тито” и Жозе Марио дос Сантос Моуриньо Феликс – Жозе Моуриньо. Първият - прохождащ в професията, опонентът му – великан, спечелил абсолютно всичко на клубно ниво. Тито наследи Гуардиола и трябва да продължи великата ера в Барселона. Специалния ще защитава добрия сезон 2011/12.

Треньорското съперничество днес е с предистория. Това не е просто тактически, психологически или физически двубой. А и лично съперничество. На 18 август 2011 година Барселона спечели Суперкупата на Испания след успех с 3:2 на реванша (първият мач завърши 2:2). Жозе Моуриньо полудя, след мача нападна в гръб тогавашния помощник на Пеп Гуардиола в Барселона – Тито Виланова. Бръкна в окото му, а след това надменно заяви, че не знае кой е Тито Виланова. Година по-късно роденият на 17 септември 1968 година настоящ треньор на Барселона заяви: “Една година продължаваме да говорим за това. Уморих се вече. Смятам, че наказанието за нас е, че снимките от инцидента винаги ще бъдат на бял свят. Моуриньо вече ме поздрави, когато им гостувахме. Не мисля, че вече ще бъдем в лоши отношения с него.” Дали всичко е забравено? Едва ли. Виланова ще иска реванш, преди всичко на терена, за да докаже, че има Барселона и след Гуардиола. Евентуална победа ще бъде и негова лична, за да докаже на Моуриньо кой е Виланова. Тито вече спечели най-голямата битка в живота си – срещу рака. Откриха коварната болест на паротидната (б.р. – най-голямата слюнчеста) жлеза миналата година, а през ноември го оперираха, часове преди мача с Милан от Шампионската лига. В началото на декември Виланова вече беше с отбора за гостуването в Мадрид за поредното Ел Класико. Пътува с испанските железници, тъй като получи забрана да лети. Барса спечели с 3:1, футболистите играха и за треньора си. По-късно помощникът на Гуардиола не успя да изживее спечеленото световно клубно първенство в Япония заради забраната за самолетни полети. Играчите отново побеждаваха заради Тито, не пропуснаха момент, в който да покажат подкрепата си към него. Всеки път доказваха, че Барселона е “Mes que un club” (в превод – нещо повече от клуб).

Хосеп Гуардиола дебютира с победа 2:0 срещу Реал (Мадрид) в Ел Класико през зимата на 2008 година. Впоследствие се превърна в тотален хегемон в борбата срещу Жозе Моуриньо. Дали наследникът му Виланова ще продължи успехите му, първи епизод от неговия филм е тази вечер на “Камп Ноу”./БЛИЦ