Ръководството на Висшата лига вече е определило датата за старт на сезон 2020/21, въпреки че все още няма напълно яснота за подновяването на настоящия шампионат.

По време на утрешната среща с представителите на клубовете ще бъде съобщено, че новото първенство ще започне в уикенда на 12 и 13 септември, информира „Дейли Мирър“.

Все по-голям е оптимизмът, че настоящият сезон ще бъде рестартиран през следващия месец, но остава дискусионна датата за това. Все още съществуват опасения, че може да се появят още заразени играчи и това да доведе до ново отлагане.

Изданието допълва, че още има отбори, които настояват, че ще е по-добре да се анулира сезон 2019/20. Други пък искат прекратяване, но при запазване на класирането. Трети държат на съставяне на класиране на база усреднени точки спрямо изиграните мачове, което може да доведе до няколко важни размествания в подреждането на отборите.

Управата на Висшата лига е убедена, че настоящото първенство трябва да завърши, но от друга страна няма намерение да забавя старта на следващия шампионат. Такова нещо би довело до претоварване на програмата на отборите.