Днешните мачове от Висшата лига ще имат кратка пауза, за може футболистите, изповядващи исляма и спазващи поста по време на Рамадан, да подкрепят силите си.

Почивката ще бъде дадена, ако отборите се разберат със съдиите кога точно да бъде паузата, за да може мюсюлманите да приемат храна и течности край терена. Както и известно, постът по време на Рамадан забранява на вярващите да приемат храна и течности в периода между изгрева и залеза на слънцето.

По време на вчерашния мач между Евертън и Тотнъм (1:1) играта беше спряна в 26-ата минута, за да може трима играчи на „карамелите“ да подкрепят силите си. Абдулайе Дукуре, Амаду Онана и Идриса Гей приеха енергийни барове и течности. Паузата е била договорена между двата тима и съдията преди началото на двубоя.

Днес също почивките ще бъдат определени в съгласуване между отборите и реферите. Днешните четири срещи от Висшата лига започват в малко преди залеза на слънцето в Англия. Това позволява дори началото на дадени двубои да бъде забавено с няколко минути, както се е случило в петък по време на срещата от Чемпиъншип между Бърнли и Съндърланд (0:0).