Мениджърът на Уест Хям Дейвид Мойс спечели втория важен трофей в треньорската си кариера, след като изведе „чуковете“ до успех с 2:1 над Фиорентина на финала на Лигата на конференциите. Така точно 10 години след спечелването на Къмюнити Шилд начело на Манчестър Юнайтед 60-годишният шотландец отново изведе отбор до отличие.

Телевизионните камери и фотоапаратите на фотографите успяха да запечатат изключително трогателен момент след края награждаването на Уест Хям на терена на „Фортуна Арена“ в Прага. Мениджърът на „чуковете“ окачи своя шампионски на врата на 87-годишния си баща Дейвид Мойс-старши.

„Фантастичен успех. Имам дълга кариера във футбола и мога да ви уверя, че рядко се преживяват подобни моменти. За радост ние имахме страхотна вечер. Всичко това е резултат на много работа. Бяхме брилянтни. Уест Хям е чудесен клуб в източния край на Лондон, семеен клуб. Днес беше направена поредната стъпка напред към прогреса“, заяви Мойс.

„Мачът не се разви по начина, по който очаквахме. Тази година бяхме непобедени в Европа, което е невероятно. Турнирът протече много добре за нас. Ще бъде удоволствие през следващия сезон да играем в Лига Европа. Моментите, в които печелиш в последната минута и празнуваш със семейството не са толкова чести“, каза мениджърът на Уест Хям.