Барселона победи Севиля с 2:1 като гост в дербито от 11-ия кръг на испанската Примера дивисион. С този успех каталунците събраха 25 точки и са втори във временното класиране с 2 по-малко от лидера Реал (Мадрид).

Мачът започна пефректно за домакините. В 15-ата минута груба грешка в защитата на гостите позволи на Палбо Гарсия да изведе Витоло в удобна позиция, Сержи Роберто не успя да го настигне и нападателят сам срещу Тер Щеген се разписа хладнокръвно за 1:0.

 В 43-ата минута гостите изравниха. Неймар напредна по крилото и навлезе в наказателното поле, имаше възможност да шутира, но подаде към Лионел Меси, който с удар от движение не остави шанс на Рико - 1:1.  Това беше гол №500 за аржентинския гений с екипа на Барса. 469 от попаденията са отбелязани в 545 официални мачове за отбора. 31 гола Меси е забил в 47 приятелски срещи.
Интересен факт е, че Севиля е отборът, срещу който Меси има най-много голове във всички турнири – 27. Освен това, той удължи серията си на 7 поредни мача с гол срещу този съперник.

През второто полувреме Барса владееше инициативата. Меси бе близо до втори гол в 54-ата минута. Суарес го намери с прецизен пас, но вратарят спаси.Само две минути по-късно Меси напредна през центъра и изведе Луис Суарес на стрелкова позиция. Канибала изстреля топката под плонжа на Рико и направи обрата пълен - 1:2!
Последваха два пропуска на Суарес (72, 75) и един на Стив Н’Зонзи от домакините след удар с глава.



ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!