Една от бразилските легенди на световния футбол Роналдиньо и брат му Роберто Азис бяха отведени с белезници в съда в Парагвай след ареста им заради влизане в страната с фалшиви паспорти.

Прокуратурата поиска да бъде удължено задържането в ареста за 39-годишната бивша звезда на Барселона и брат му. Техният адвокат Сержио Кейрош поиска двамата да бъдат освободени, тъй като няма риск да се укрият, но това не се случи.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Световният шампион от 2002 година с Бразилия и брат му бяха арестувани в петък в хотел в парагвайската столица Асунсион, където били отседнали по бизнес дела. Малко преди да бъдат задържани двамата бразилци се готвели да отлетят обратно към родината си.

Роналдиньо и брат му са признали, че са получили документите в Бразилия от бизнесмена Вилмондес Соуза Лира. При повторните си показания, бившият играч на Барселона е променил версията си и е обявил, че паспортът му е даден на летището в Парагвай. Самият Вилмондес Соуза Лира вече е арестуван на бразилска територия и е дал показания.