Футболните терени в Турция заприличаха на бойни полета. Екшън сцените този път се разиграха в Трабзон, където местният тим прие Фенербахче в мач от Суперлигата. Двубоят обаче беше прекратен заради феновете на домакините, които се развилняха.

Екшънът настана при резултат 1:0 за Фенербахче, за които се разписа Емануел Еменике в 23-ата минута. В 58-ата обаче вратарят на гостите Волкан Демирел беше уцелен от горяща факла. След това на терена нахлуха и бесните фенове на двата отбора, които започнаха да се замерят с всичко под ръка. Настана масово меле и съдията моментално прекрати мача.

Футболистите на Фенербахче бяха линчувани от разгневените фенове на Трабзонспор. Информациите от турските медии са, че някои от играчите са били нацелени с камъни. Голмайсторът Еменике също беше нацелен с предмет от трибуните и се озова легнал на земята, която може да видите във видеото:



След случилото се футболистите на "фенерите" стояха дълго време затворени в съблекалнята и не смееха да излязат от стадиона, страхувайки се от вандалите от агитката на Трабзонспор.

Припомняме, че през септември арената на битката между Бешикташ и Галатасарай също се превърна в бойно поле.