ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Реал (Мадрид) приема Барселона във вероятно най-чаканият мач в световния футбол на национално клубно ниво. Едва ли има фен в света, който да не се интересува от развитието на мача между двата испански гранда. 185-ото издание на Ел Класико в Примера дивисион е част от деветия кръг на сезон 2022/23. Двубоят на „Сантяго Бернабеу“ започва в 17:15 часа.

Дербито предизвиква сериозен интерес не само заради историческото противопоставяне на двата отбора, но и заради силния им старт в първенството. Кралският клуб и каталунците оглавяват класирането с по 22 точки и без загуба от началото на шампионата в Испания. Барса е лидер заради по-добрата си голова разлика.

Друг акцент, повишаващ интереса към Ел Класико, е чаканият сблъсък на двама от най-добрите реализатори в света към момента – Роберт Левандовски и Карим Бензема. Полякът е лидер при голмайсторите в Примера с 9 гола. Французинът, с три попадения, пък е фаворит за „Златната топка“. Церемонията е в понеделник вечерта и Бензема ще иска да се представи силно преди важния момент.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Реал (Мадрид) ще опита да вземе реванш за тежката си загуба в предишното издание на Ел Класико. През март Барселона спечели на „Сантяго Бернабеу“ с 4:0, с което сложи край на серията на „белия балет“ от пет поредни победи в дербито. Кралския клуб за пореден мач няма да може да разчита на титулярния си вратар Тибо Куртоа, както и на Дани Себайос. На линия ще бъде Антонио Рюдигер, който във вторник спаси тима си от издънка в Шампионската лига, реализирайки в последната минута за равенството 1:1 с Шахтьор (Донецк). Германският национал обаче получи тежък удар в главата и се наложи да бъде закърпен с 20 шева. Заради това днес бранителят ще играе с предпазна маска на главата.

Добрата новина за Барселона е възстановяването на Жул Кунде и треньорът Шави съобщи, че французинът е на 100% готов за игра. Французинът беше извън терена близо месец заради контузия на подколянното сухожилие. Аут заради травми в състава на каталунците са Ектор Белерин, Роналд Араухо, Мемфис Депай и Андреас Кристенсен.

Real Madrid CFРЕАЛ (МАДРИД) – БАРСЕЛОНАFC Barcelona

Днес от 17:15 часа по MAX Sport 4
Мадрид, „Сантяго Бернабеу“.
Съдия: Хосе Мария Санчес Мартинес

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Реал (Мадрид): Лунин, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Модрич, Чуамени, Кроос, Валверде, Бензема, Винисиус
Контузени: Куртоа, Себайос

Барселона: Тер Стеген, Роберто, Кунде, Гарсия, Балде, Де Йонг, Бускетс, Педри, Дембеле, Левандовски, Рафиня
Контузени: Араухо, Кристенсен, Депай, Белерин

Баланс за първенство: 184 мача, 76 победи за Реал (Мадрид), 35 равенства, 73 победи за Барселона, г.р. 295:295

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК