Един от колосите на аржентинския футбол Ривър Плейт, който доста куриозно изпадна от елита този сезон, ще бъде върнат по служебен път в местната Примера дивисион догодина. Това ще се случи след решение на Аржентинската футболна асоциация за преструктуриране на първенството. Става въпрос за обединението на първа и втора дивизия в Аржентина от сезон 2012/13, когато в първенството ще участват всички 20 елитни досега отбори и 16 или 18 от втория ешелон. Те ще играят на регионален принцип и ще бъдат разделени в отделни групи, най-вероятно по американско подобие.

“Окончателното решение трябва да бъде взето на 18 октомври от Изпълнителния комитет към Аржентинската футболна асоциация”, заяви нейният говорител Ернесто Черкис Биало. Ако предложението бъде прието, то в следващите издания на Апертура и Клаусура няма да има изпадащи.

Ривър Плейт отпадна от елита за първи път в 110-годишната си история след изминалия цял сезон. Ако не изпадне и от втора дивизия този сезон колосът почти сигурно ще участва в новия обединен шампионат от догодина. /БЛИЦ