Шок разтресе първенството на Аржентина по футбол. Грандът и рекордьор с 33 шампионски титли Ривър Плейт изпадна във втора дивизия. Това се случва за първи път в богатата история на "милионерите", които тази година навършиха 110 години. На препълнения със 70 000 фенове стадион "Монументал” аржентинският колос направи само 1:1 с Белграно Насионал и след 0:2 в първата среща загуби директната битка за вакантното място в елита. До баража за оставане се стигна заради слабите резултатите на Ривър в първенството през последните три години.

1_2.jpg

В 6-ата минута Павоне овладя добре топката и с премерен удар от 18 метра матира стража на гостите Хуан Карлос Олаве за 1:0 за Ривър Плейт. В 63-ата минута детинска грешка на двама защитници попари 70-те хиляди на стадиона. Гийермо Фаре се възползва и с мигновен шут изравни резултата. Ривър се нуждаеше от победа с два гола, за да запази мястото си сред най-добрите в Аржентина. В 69-ата минута Мариано Павоне изпусна дузпа за Ривър. Стражът успя да отрази удара от бялата точка и се превърна в един от героите на гостуващия тим.

В 89-ата минута срещата приключи, а с това последваха и сблъсъците на феновете с полицията на и извън стадиона, като пострадаха над 43 човека, както и десет служители на реда, но няма опасност за живота на никой./БЛИЦ

2_7.jpg

4_4.jpg