Дефанзивният халф на Аякс и националния отбор на Холандия Дейли Блинд изправи косите на всички, след като внезапно се срина на терена по време на контролата с Херта. В 69-ата минута националът на „лалетата“, без да е заобиколен от други футболисти, падна на земята.

Лекарският екип веднага се притече на помощ. 30-годишният Блинд беше изправен на крака и напусна терена без чужда помощ. Той беше заменен, а отборът му спечели с 1:0.

„Сърдечният му имплант внезапно е спрял да работи. В момента Дейли се чувства добре и без оплаквания. Все пак ще премине на обстойни прегледи“, коментира треньорът на Аякс Ерик тен Хааг.

В края на миналата година Блинд се подложи на операция за имплантиране на кардиовертер дефибрилатор. Причината беше, че след продължително оплакване от постоянна умора, му беше открит миокардит (възпаление на сърдечния мускул).

След операцията холандската футболна легенда Дани Блинд, който е баща на играч на Аякс, обяви, че завръщането на сина му на терена не е 100% безопасно. Дефанзивният халф обаче взе решение да продължи кариерата си.

Дейли Блинд започва професионалната си кариера в Аякс през 2008 и остава до 2014 г., когато е продаден на Манчестър Юнайтед за 13,8 милиона паунда. Четири години по-късно халфът се завърна в холандския гранд срещу 16 милиона евро. Има 69 мача и два гола за националния отбор на Холандия.