ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Реал загуби катастрофално от Манчестър Сити с 0:4 реванша от Шампионската лига в Англия снощи. С общ резултат 5:1 „гражданите“ се класираха на финала в Истанбул, където на 10 юни ще премерят сили с италианския Интер.
Реал е безспорен властелин в Шампионската лига с уникалните 14 трофея, но има и своите падения в евротурнирите. БЛИЦ ви предлага 12 загуби на „кралете“, в които са допускали четири и повече попадения. В два от случаите обаче Реал прави знаменити обрати на реваншите - срещу Дарби Каунти и Борусия Мьонхенгладбах. 

Топ Коефициенти за Шампионска Лига!

12. Борусия Дортмунд - Реал Мадрид 4:1
През сезон 2012/13  Борусия Дортмунд, под ръководството на Юрген Клоп, напълно разби защитата на Реал. Тогава двата тима се срещнаха в първи полуфинал в Шампионската лига.
Роберт Левандовски вкара четири пъти срещу „белия балет“ в един от най-великите мачове в кариерата си. Три от головете паднаха в рамките на 16 минути.  Реал би с 2:0 на реванша, което се оказа недостатъчно.

11. Байерн - Реал Мадрид 4:1
Двата европейски колоса се изправиха в група C в Шампионската лига 1999/2000. Във втория мач между двата отбора Реал пътува до Мюнхен и беше победен лесно от домакините. Мачът завърши 4:1, но резултатът можеше да бъде много по-лош.

10. Пари Сен Жермен - Реал Мадрид 4:1
През сезон 992/93 Реал Мадрид пътува до Париж за реванша от четвъртфиналите за Купата на УЕФА. Реал бе спечелил първия мач с 3:1, но претърпя изненадващо поражение с 4-1 от парижани, което го изхвърли от надпреварата. Джордж Уеа откри резултата за ПСЖ в 34-ата минута, а последните три отбелязани гола бяха в последните десет минути на мача. Това беше зашеметяващо завръщане на ПСЖ след тежкия първи мач.

9. Дарби Каунти - Реал Мадрид 4:1
През 1975 г.  Дарби Каунти  се изправи срещу Реал Мадрид във втория кръг на КЕШ. Английският тим изненада Европа, когато спечели първия мач у дома с 4:1 след хеттрик на Чарли Джордж. В крайна сметка Реал направи феноменален обрат в свой стил, печелейки реванша с 5:1 и продължавайки в следващия кръг.

8. Реал Мадрид – Аякс 1:4
Това беше най-тежката европейска загуба у дома в дългата история на Реал Мадрид.  Случи се през март 2019 в осминафинален реванш от Шампионската лига. Реал спечели първата среща в Амстердам с 2:1. На реванша обаче стана чудо. Холандският гранд разби „кралете“.

7. Ливърпул -  Реал Мадрид 4:0
През 2008/09 Реал беше смазан от Ливърпул  на осминафиналите. След като загуби първия мач от двубоя с 0:1 у дома, Реал беше напълно поразен в мача като гост. Фернандо Торес и Стивън Джерард блестяха най-много за за "червените".

6. Ман Сити - Реал Мадрид 4:0
Това е мачът от снощи. 

5. Хамбургер - Реал Мадрид 5:1
След като спечели домакинския мач от полуфиналната среща с 2:0 срещу Хамбургер, Реал трябваше да пътува до Германия в опит да стигне до финалите на Купата на европейските шампиони през 1980 г. Хамбургер вкара четири гола през първото полувреме и един в последната минута на мача, за да развали плановете на Реал.  

4. Борусия Мьонхенгладбах - Реал Мадрид 5:1
Реал пътува до Германия в първия мач от мача за Купата на УЕФА с Борусия Мьонхенгладбах през сезон 1985/86. Немците биха категорично с 5:1, но Реал направи едно от знаменитите си завръщания на реванша в Мадрид, печелейки с 4:0. Впоследствие „кралете“ ликуваха с Купата на УЕФА, туширайки Кьолн на двойния финал.   

3. Бенфика - Реал Мадрид 5:1
През сезон 1964/65 двете суперсили тогава се изправиха на четвъртфиналите.  Бенфика засрами Реал с 5:1 в първия мач. Мадридчани взеха реванша с 2:1, но това беше недостатъчно.

2. Кайзерслаутерн - Реал Мадрид 5:0
Въпреки че не е оставял следа в европейските клубни турнири, Кайзерслаутерн нанесе едно от най-лошите поражения в историята на Реал Мадрид за Купата на УЕФА през 1982 г. За капак гостите от Испания получиха два червени картона още през първото полувреме и трети такъв след почивката. Реал спечели домакинския мач с 3:1, но…

1. Милан - Реал Мадрид 5:0
Знаменит полуфинален реванш за Милан за КЕШ през април 1989 година. Първата  среща на „Бернабеу“ приключи 1:1. Интересното е, че Карло Анчелоти участва в най-голямата загуба на Реал в европейските турнири. Тогава той е ас на Милан и вкарва първото попадение. Франк Рийкард, Рууд Гулит, Марко ван Бастен и Роберто Донадони добавят останалите четири. Всичките голове паднаха между 18-а и 59-а минута на стадион „Сан Сиро“. „Росонерите“ изпуснаха още три чисти голови положения.