Челси срази у дома Нюкасъл с 2:0 в мач от 24-ия кръг на английската Висша лига и продължи възхода си под ръководството на германския мениджър Томас Тухел. Оливие Жиру (31) и Тимо Вернер (39) вкараха головете за петия пореден успех на "сините" във всички турнири, а след него те се завърнаха в топ 4, задминавайки шампиона Ливърпул и градския съперник Уест Хям.

Домакините изиграха силен мач, в който можеха да поведат още в 3-ата минута, но ударът на Маркос Алонсо бе отразен от вратаря на "свраките" Карл Дарлоу. Натискът на "сините" даде резултат след малко повече от половин час игра с гол на Оливие Жиру. Осем минути по-късно след изпълнение на корнер Тимо Вернер се оказа на изгодна позиция и се разписа за 2:0 от близка дистанция. 

И през втората част играчите на Томас Тухел продължиха да диктуват събитията на терена, създавайки още няколко опасности пред вратата на гостите. Маркос Алонсо и Рийс Джеймс бяха най-близо до трети гол за домакините, но нямаха късмет при ударите си. "Свраките" така и не успяха да застрашат вратата на Кепа Арисабалага.

След успеха си Челси събра 42 точки и се завърна на четвърто място във временното класиране, измествайки Уест Хям и шампиона Ливърпул, който вече е шести. Нюкасъл е на спасителната 17-а позиция с 25 точки и има 7 аванс пред зоната на изпадащите.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА