Уест Хям срази у дома последния Шефилд Юнайтед с 3:0 мач от 24-ия кръг на английската Висша лига и влезе в зона Шампионска лига на временното класиране.

Домакините бяха по-активният отбор през първата част и поведоха в 41-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Крис Башам срещу Джеси Лингард и изпълнена безапелационно от Деклан Райс. Това беше първа отбелязана дузпа от Райс в кариерата му и четвърти гол с екипа на "чуковете" от 137 мача насам.

След почивката "остриетата" заиграха по-добрем, но в 58-ата минута Аарън Кресуел центрира от корнер и Иса Диоп прати топката в далечния ъгъл на пазената от Аарън Рамсдейл врата за 2:0. В 73-ата минута Уест Хям бе бизо до трети гол, но Рамсдейл отрази удара на Владимир Цоуфал.

В последните секунди от добавеното време резервата Райън Фредерикс (90+6) оформи крайния резултат, след като се беше появил се в игра в последната минута като тактическа смяна.

След успеха си "чуковете" събраха 42 точки и изпревариха шампиона Ливърпул, който вече е пети и с 2 пункта по-малко. Шефилд Юнайтед остава на дъното с едва 11 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА