Спортинг (Лисабон) продължава да е раздиран от жестоки скандали. Само преди няколко дни за треньор бе назначен Синиша Михайлович. Осем дни след назначението обаче всичко върви към... раздяла. Според медиите в страната договорът му ще бъде анулиран.

До това положение се стигна, след като бившият президент Бруно де Карвальо, който го доведе в Спортинг, също бе изритан от клуба в събота. Той бе заменен от Соуса Чинтра. След смяната на клубното ръководство се очаква да има такава и на треньорския пост. В следващите часове договорът на Михайлович е много вероятно да бъде анулиран. Комисията по управлението на Спортинг (Лисабон) е на мнение, че сърбинът не е правилният човек, който може да се справи с тежката обстановка в отбора на “лъвовете”.

Според медиите в страната, в договора на Синиша Михайловч има клаузи, според които при прекратяване, няма да получи всички заплати по договора си, който е за 3 години, а има неустойка в размер само на 2 милиона евро.

Припомняме, че преди известно време скандалите избухнаха заради нападение и сериозен бой на част от агитката срещу футболистите. Пострадаха почти всички включително звездата Бас Дост. Така след края на сезона повечето играчи поискаха да прекратят договорите си и клубът изпадна в тежка ситуация.