Янко Вълканов се разписа във втори пореден мач от Шампионската лига на Азия. Българинът откри за китайския Шанхай Шенхуа при гостуването на Сувон в Южна Корея, която обаче бе загубено с 1:2.

Това бе четвърти мач от група "G" на Лигата за българина и съотборниците му. В другата среща Кашима Антлърс отвя с 5:0 Сингапур Армед Форсес. В класирането към момента лидер е Сувон с 9 точки, колкото има и Кашима, а Шанхай с Янко Вълканов е на третото място с 6 точки в актива си.

Както е известно, българинът се разписа и в първата среща между двата отбора, играна в Китай. Тогава Шанхай надделя с 2:1 над Сувон след попадения на Вълканов и Вячеслав Хлеб - брат на играча на Барселона и национал на Беларус - Александър Хлеб.

Днешната среща започна отлично за Шанхай, след като Янко Вълканов даде преднина в 12-ата минута. В 41-ата обаче Лий Санг Хо изравни, а крайното 2:1 за Сувон оформи Бае Ки Жонг в 45-ата.

Българинът не спира да блести за китайския си тим, за когото вече е реализирал общо 5 попадение - две в Шампионската лига и три в първенството. /БЛИЦ