ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Арсенал е точно по средата на своята атака на шампионската титла във Висшата лига. За 19 изиграни мача „артилеристите“ завоюваха 50 точки и загубиха само седем.

В резултат на това тимът на Микел Артета не само има пет точки аванс пред миналогодишния шампион Манчестър Сити и мач по-малко, но дори и задмина легендарната формация на клуба от сезон 2003/04. Тогава воденият от Арсен Венгер отбор завърши сезона без загуба, но след 19 изиграни мача спечелените точки бяха 45. Пред 19 години Арсенал не допусна поражение в нито една от 38-те си срещи, но направи 12 равенства.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Настоящата серия на „артилеристите“ е впечатляваща, но къде се намира тя в общия исторически план на Висшата лига? Играчите на Артета подобриха постижението на непобедимия тим на Венгер, но са едва на пето място по най-много спечелени точки в средата на сезона, показва проучване на „Скай Спортс“.

Не е изненадващо, че Манчестър Сити е след лидерите в челната тройка с постижението си от сезон 2017/18, когато след 19 изиграни мача има 55 точки, а в края на сезона финишира на първото място с историческия актив от 100 пункта. Сити дели челната позиция в класацията с Ливърпул, който през сезон 2019/20 спечели шампионската титла след 30-годишна пауза. Тогава тимът на Юрген Клоп имаше 55 точки на полусезона и завърши с актив от 99.

На трето място е Челси, който след 19 мача през сезон 2005/06 има 52 точки. Воденият от Жозе Моуриньо отбор след това печели втора поредна титла и приключва първенството с 91 точки. Точно преди настоящия тим на Арсенал в класацията е Ливърпул от сезон 2018/19, когато „червените“ взеха 51 точки в първите си 19 мача, а на края на сезона завършиха на второ място с 97 точки, на една зад Манчестър Сити.

Сега остава да изчакаме края на настоящия шампионат във Висшата лига, за да разберем дали Арсенал ще последва негативния пример на мърсисайдци или ще спечели първата си титла от почти две десетилетия и в края на сезона ще ликува актив с от 100 точки.