Българският треньор Ясен Петров записа пореден престижен резултат в китайската Суперлига. След победата над Мануел Пелегрини и равенството срещу Фабио Канаваро, днес Пловдивски Джанини направи реми срещу авторитета във футболното треньорство Фабио Капело.

В среща от 20 кръг воденият от Петров Хенан Джиани направи 2:2 като гост на Джиансу Сунин, за който играят бразилците Алекс Тейшерейра (носил екипа на Шахтьор Донецк) и Рамирес (бивш играч на Челси).

Бенжамен Муканджо даде аванс на домакините в 40-ата минута след асистенция на Рамирес, но три минути по-късно. Джианхан Ху изравни. Кристиан Басогог изведе Хенан Джиани напред в резултата в 48-ата минута, а в 55-ата Алекс Тейшейра изравни за Джиансу Сунин след асистенция на Муканджо.

Воденият от Ясен Петров тим е на 12-о място в класирането с 20 точки, на пет пред зоната на изпадащите, а задачата на българския треньор при назначаването му беше да гарантира оставането на тима в китайския елит. До края на сезона остават 10 кръга. Джиансу Сунин е 13-и с 18 точки.