Ангола е първият четвъртфиналист на Купата на африканските нации след победа с 3:0 срещу Намибия в първия от осминафиналите. Желсон Дала отбеляза два гола за успеха на "черните антилопи", а Мабулулу вкара другото попадение.

В 17-ата минута Намибия създаде добра атака. Бетуел Музеу стреля от границата на пеналтерията, но Неблу се намеси. Само минути по-късно вратарят на Ангола бе изгонен, след като игра с ръка извън наказателното поле.

В 22-ата минута Дион Хото изпълни пряк свободен удар, но резервният вратар на "черните антилопи" Антонио Синьори успя да спаси. 16 минути по-късно Ангола поведе с гол на Желсон Дала.

В 40-ата минута и Намибия остана с човек по-малко, след като Лубени Хауконго получи втори жълт картон.

Две минути по-късно "черните антилопи" отбелязаха второ попадение. Фреди изпълни статично положение, а Дала прати топката в мрежата с глава.

Четири минути след началото на втората част Намибия можеше да върне интригата в срещата, но изстрелът на Питър Шалулиле премина над напречната греда.

В 66-ата минута се стигна до трети гол. Този път Дала влезе в ролята на асистент. Той намери Мабулулу, който отправи удар от границата на пеналтерията.

На четвъртфиналите Ангола ще се изправи срещу победителя от мача между Нигерия и Камерун.