Германският Волфсбург има три трансферни цели за лятото, информира „Билд“. „Вълците“ записаха три поредни мача без победа в Бундеслигата, но са шести в класирането и се надяват на участие в евротурнирите през следващия сезон.
 
Според информацията на най-тиражирания немски вестник мениджърът на тима Клаус Алофс ще се опита през лятото да привлече Роберто Фирмино и Кевин Фоланд от Хофенхайм и Ерик Максим Чупо-Мотинг от Майнц. Това обаче вероятно няма да излезе евтино на Волфсбург.
 
Роберто Фирмино, който през този сезон има 13 гола и 8 асистенции, има договор с Хофенхайм до 2015 г., а пазарната му цена е около 15 милиона евро. Кевин Фоланд е с три милиона по-скъп и има контракт до 2017 г. Капитанът на младежкия национален отбор на Германия има 8 гола от началото на сезона.
 
Единствено Ерик Максим Чупо-Мотинг ще излезе без пари на „вълците“, тъй като през лятото изтича договора на родения в Германия камерунски национал с Майнц. 24-годишният нападател има 9 гола през сезона до момента, а вече е работил с треньора на Волфсбург Дитер Хекинг в Нюрнберг.