Йоахим Льов остава селекционер на германския национален тим по футбол и за отложеното европейско първенство догодина, независимо от серията незадоволителни резултати в последно време и позорната загуба с 0:6 при визитата на Испания в Лигата на нациите.

„Президентската комисия на Германския футболен съюз (ГФС) реши единодушно този понеделник по време на телеконференция, да продължи със старши треньора Йоахим Льов по трудния път на възродяване, стартирало през март 2019“, се казва в изявление на ГФС.

60-годишният специалист води Бундестима от 2006 година насам, когато наследи на поста Юрген Клинсман след Мондиал 2006 и изведе отбора до четвърта световна титла на Мондиал 2014 в Бразилия. Загубата от Испания на 17 ноември обаче е най-тежката за Германия от 89 години насам и отбеляза посредствен тригодишен период, включващ унизително отпадане от групите на Мондиал 2018 в Русия. Льов взе някои противоречиви решения след провала в Русия, като сложи край на кариерите в националния отбор на трима световни шампиони - Томас Мюлер, Жером Боатенг и Матс Хумелс.