Хосеп Гуардиола ще дискутира евентуалното удължаване на договора си с Байерн Мюнхен през зимната пауза на първенството на Германия. Това съобщи днес изпълнителният директор на клуба Карл-Хайнц Румениге. Настоящият контракт на Гуардиола изтича през юни 2016-а. За момента с баварците той има две титли и една Купа на Германия. И през този сезон отборът е основен фаворит за титлата, а ако я спечели, ще постави рекорд в Бундеслигата с четири шампионски салатиери подред. Баварците постигнаха и още един рекорд- 10 поредни победи от началото на сезона.

"Спокоен съм за това, имаме си треньор. Ние сме се разбрали да говорим по въпроса след края на полусезона, което е другия месец. Ше има дискусии и ще обявим резултата от тях, какъвто и да е той", каза Румениге след победата с 4:0 над Щутгарт днес.

Спекулациите за бъдещето на Гуардиола се подхранват от доста време, а самият факт, че за преговори все още не се говори, подсилват несигурността. Няколко медии вече тиражираха информацията, че Гуардиола е обект на интерес от страна на английски клубове.