Легендата на Барселона Йохан Кройф публикува мнението си в традиционната колонка във вестник “Де Телеграф”. Летящият холандец прави прогнози и сметки в оставащите мачове до края на първенството, битката в Шампионската лига и финала за Купата на Краля.

“Преднината на Реал Мадрид беше намалена само на 4 точки. След две седмици е Ел Класико. При нормално стечение на обстоятелствата, разликата ще стане само една точка. Сега напрежението върху Реал Мадрид е огромно. Те ще трябва да се справят срещу Байерн Мюнхен в Шампионската лига също така, а Атлетик Билбао ги чака в Ла Лига", пише Кройф.

“Атлетик Билбао се изправя срещу Барселона във финала за купата на Испания, така че баските ще се надяват Барса да спечели първенството. Тогава Атлетик автоматично ще се класира за евротурнирите като финалист от турнира за Купата", прави сметки холандецът.

“Пет от осемте полуфиналисти в евротурнирите идват от Испания. Само холандският АЗ Алкмаар успя да вземе победа над испански отбор в четвъртфиналите на двата турнира. Има огромна бездна между испанския и английския футбол. Байерн, Челси и Спортинг са единствените отбори, които могат да предотвратят испанска доминация на клубната сцена, но задачата им изобщо не е лесна", завършва Йохан Кройф./БЛИЦ