Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Мениджърът на Фулъм Мартин Йол направи скандално изявление преди предстоящия мач от Висшата лига срещу Рединг. Холандският специалист отправи ясно послание към футболистите в своя тим, които имат желание да си тръгнат след края на сезона. Сред спряганите за напускане е и Димитър Бербатов.

“Можете да използвате познатото клише, че тревата тук е по-зелена в сравнение с всяко друго място. През годините доста пъти се потвърди тенденцията, че който си тръгне от Фулъм, поема надолу. Това важи може би за 80-90 процента от случаите. Има ли такъв играч, който е отишъл в топ отбор или просто в друг тим и да се е справил по-добре? Не мисля, заяви Йол.- Всичко си зависи от тях, те трябва да вземат решението си. Говоря за играчите, които са тук – като Димитър, Саша Ритер, дори Младен Петрич и Марк Шварцер. Всички те харесват обстановката. Смятам, че искат да останат.”

Неведнъж името на Бербатов бе забърквано в трансферни спекулации. Последната такава твърди, че интерес към него имало от Зенит (Санкт Петербург). Предвид силното му представяне едва ли 32-годишният български нападател ще остане без отбор. Миналото лято той отказа на Фиорентина и Ювентус, за да продължи живота и кариерата си в Англия. Самият Йол разкри преди време, че работата му е ограничена заради ниския бюджет, с който разполага. Вече две години лондончани са в средата на таблицата и не изглежда скоро да се придвижат по-напред, ако средствата за инвестиция в по-класни състезатели не се увеличат. Точно това може да накара холандеца да си стегне багажа и да се завърне в Бундеслигата.

Липсата на качеството в състава на "котиджърс" ще принуди и Митко да си тръгне, въпреки че много бързо се превърна в любимец на феновете. Досега той има 13 гола за тима във Висшата лига.