Нападателят на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес - Чичарито няма да може да играе в следващите няколко седмици. Мексиканският национал, който е основната причина Димитър Бербатов да изгуби титулярното си място миналия сезон, получи мозъчно сътресение на тренировка на “червените дяволи” преди мача им със звездите от американската Мейджър Лийг Сокър (МЛС). Юнайтед спечели срещата с 4:0, а Бербатов вкара третия гол за успеха.

"Той получи сътресение на тренировка и ние се справихме със ситуацията. Заведохме го в болницата, където мина скенер. Всичко е наред. В хотела си е. Няма обаче да играе няколко седмици. Той така и така нямаше да може да играе срещу Барселона, защото се прибра наскоро от почивка, която получи след турнира Голд Къп. Все пак той ще остане на турнето с нас, Хавиер няма проблеми с това", заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън.

Това означава, че почти сигурно Бербатов ще бъде титуляр следващата контрола на Юнайтед срещу европейския клубен шампион Барселона в събота. /БЛИЦ