Tреньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес заяви, че Челси е силен отбор и мачът с тях ще бъде равностоен. Двата състава се изправят във финала на Шампионската лига на 19 май (събота) от 21:45 часа на стадион "Алианц Арена".

"Играем срещу наистина силен отбор, който в полуфиналите победи най-добрия в света - Барселона. Вярвам, че в събота ще се получи равностоен двубой. Може би имаме предимство, че играем у дома, но аз не мисля, че можем да се наречем фаворити. Челси е голям отбор и не е изненадващо, че искат да намерят най-добрия треньор за играчите си. Все пак аз мисля, че Роберто Ди Матео свърши прекрасна работа начело на отбора и не виждам причина за негова смяна. Всъщност, ако аз бях на мястото на президента и собственик Роман Абрамович, щях да го оставя в отбора, независимо от резултата в събота. Не мисля, че Челси ще играе предимно дефанзивен футбол, както беше срещу Барселона. Във финала и двата отбора ще търсят победата с всички сили", каза Хайнкес.

"Има няколко причини, поради които германски клуб не е печелил Шампионската лига от 2001 година насам. В последните години нашите отбори нямат огромни финансови разходи и задължения, както е в Италия и Испания, а това им помогна за някои успехи. В това време германският футбол се разви и мисля, че сега можем да видим разликата", добави Хайнкес.