Треньорът на Байерн Юп Хайнкес си спомни за предишния път, в който си тръгна от клуба след требъл през 2013 година, а след това Хосеп Гуардиола пое тима. 72-годишният специалист е оптимист, ще нещата може да се повторят и този сезон, след който начело на отбора ще застане хърватинът Нико Ковач, който в момента води Айнтрахт (Франкфурт).

„Тогава имахме четирима играчи, които не бяха печелили Шампионската лига. Това означаваше, че за генерацията на Швайнщайгер, Лам и Рибери беше последна възможност да спечелят нещо голямо. На финала имахме нужда от известно време, за да намерим играта си. Отборът разбра тогава, че трябва да е в топ форма в точния момент. Сегашният тим е на един подобен път. Позитивно е, че печелим такива мачове като срещу Аугсбург и миналата събота и, че всички са абсолютно фокусирани. Това ме кара да бъда оптимист, че при определени обстоятелства можем да постигнем още нещо", сподели Хайнкес.

"Имаме лидери на терена. Шампионската лига обаче е невероятно трудна, дори и сега, когато три от фаворитите вече отпаднаха. Другите обаче може би са още по-добри. За Купата срещаме много способен отбор. Трябва да демонстрираме утре, че сме толкова добри”, допълни 72-годишният специалист на пресконференцията преди полуфинала срещу Байер (Леверкузен) в турнира за Купата на Германия. Мачът е утре вечер от 21:45 часа българско време в Леверкузен.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА