Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп беше определен за Мениджър на месеца за ноември в деня, в който продължи договора си с клуба до лятото на 2024 г.

По този начин 52-годишният германец стана едва вторият специалист в историята на наградата, който печели приза в три от първите четири месеца на сезона. Другият е Пеп Гуардиола, който записа същото постижение през шампионат 2017/18.

Клоп беше определен за Мениджър на месеца за август и септември, а за най-добър през октомври беше определен треньорът на Челси Франк Лампард.

„Моите футболисти са отговорни за спечелването на тази награда, тъй като играха превъзходно през миналия месец. Ако взема приза и през декември, това ще означава, че сме се правили чудесно в един натоварен месец“, обяви Клоп.

През ноември Ливърпул записа победи над Манчестър Сити, Астън Вила, Кристъл Палас и Брайтън във Висшата лига. Това е шестата награда за Мениджър на месеца, която германецът взима в английския елит.

Силният ноември на Ливърпул донесе и наградата Играч на месеца на крилото на „червените“ Садио Мане. През миналия месец 27-годишният сенегалец вкара три гола и направи една асистенция. Това е третата му такава награда във Висшата лига, след като беше отличен през август 2017 г. и март 2019 г.

Най-добрите мениджър и играч на месеца във Висшата лига се определят чрез гласуване, което се провежда на два етапа. Първият е чрез вот на феновете, а при втория се взимат под внимание оценките на специална комисия.