Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп намеси Лудогорец в изявлението си, в което нападна Висшата лига заради програмата на отборите, участващи в евротурнирите. Германският специалист недоволстваше заради мачовете на Манчестър Юнайтед и Тотнъм.

„Червените дяволи“ в сряда загубиха с 1:2 като гост на Истанбул Башакшехир в Шампионската лига, а в събота от 12:30 часа спечелиха при визитата си на Евертън. „Шпорите“ път в четвъртък биха с 3:1 в Разград за Лига Европа, а в неделя на обяд записаха успех с 1:0 като гост на Уест Бромич.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Нито един отбор, който играе в сряда вечерта в Шампионската лига, не трябва не трябва да играе по обяд в събота. Това не е приемливо. Тотнъм игра в четвъртък като гост на Лудогорец, а в неделя имаше мач от 12:00 часа. Мачове с последователност сряда-събота и четвъртък-неделя не са проблем, но не и по обедно време. Това е убийствено. Събуждаш се и трябва да играеш мач във време, в което още се възстановяваш от предишния“, заяви ядосаният Клоп след равенството 1:1 с Манчестър Сити.

„Висшата лига трябва да направи промени. Не е възможно така да се продължава. Трябва да седнат с телевизиите и да се разберат. Искате добър футбол? Тогава дайте на момчетата поне още няколко часа. Ние не искаме да се отлага мача с един ден или за понеделник, тъй като това не е възможно. Следващият мач на отбора е чак след трите срещи на националите, а ние го принуждаваме да играе от 12:30 часа на обяд. Това е недопустимо. Някой трябва да започне да мисли“, допълни мениджърът на Ливърпул.