Ювентус обърна и разби Салернитана с 6:1, за да се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на Италия. “Морските кончета” поведоха в резултата още в първата минута, но възпитаниците на Масимилано Алегри ги отвяха след това, класирайки се за следващата фаза, където ги очаква Фрозиноне.

Салернитана поведе още в 1-ата минута, когато Чуквубуйкем Иквуемеси се озова на добра позиция в пеналтерията и не пропусна за 0:1. В 12-ата минута Федерико Киеза центрира на далечната греда към Андреа Камбиазо, който върна с глава към Фабио Мирети и той разстреля Винченцо Фиорило за 1:1.

В 18-ата минута Жуниор Самбия препъна Гавия в пеналтерията и домакините получиха правото да изпълнят дузпа. След намесата на ВАР обаче бе определено, че нарушението е извършено извън наказателното поле. Четвърт час по-късно “старата госпожа” стигна до пълен обрат. Киеза изпълни корнер, Данило отклони, а Камбиазо прати топката в мрежата за 2:1.

След почивката в 54-ата минута Киеза сложи топката на главата на Аркадиуш Милик. Ударът на поляка бе спасен, но топката попадна на пътя на Даниеле Ругани, който направи резултата 3:1.

В 75-ата минута Кенан Йълдъз стреля, Фиорило спаси, но топката се отби в Дилан Брон и той си отбеляза автогол. В 88-ата минута Йълдъз направи страхотен пробив, нахлу в наказателното поле и отбеляза петия гол за домакините.

В първата минута на добавеното време Тимъти Уеа оформи крайния резултат с удар от далечно разстояние.