ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Ювентус сломи у дома Интер с 2:0 в "Дерби д`Италия" от 13-ия кръг на Серия "А" и го задмина във временното класиране. Андре Рабио (52) и Николо Фаджоли (84) се превърнаха с герои за домакините, а Федерико Киеза записа първи минути на терена от януари насам.

"Нерадзурите" създадоха повече голови положения през първата част, в която така и не паднаха попадения. Още в 4-ата минута Лаутаро Мартинес се възползва от свалена с глава топка, но от точката на дузпата не намери целта. Чалханоглу също пробва късмета си отдалеч, но Шчесни бе на точното място и отрази удара. 

Домакините имаха шанс за гол в 19-ата минута, когато Костич центрира отляво, а Бремер със сетни сили засече топката във въздуха, но не можа да я насочи във вратата на Онана. "Нерадзурите" реагираха и също създадоха чиста ситуация за гол, но след центриране от корнер Джеко не успя да открие за гостите от близка дистанция. До края на първата част пропуски за гостите направиха Николо Барела и Ачерби.

Следващата опасност също бе на сметката на ломбардийци - Барела от въздуха пусна успореден на голлинията пас, а Дъмфрис засече на скорост, ала не бе точен. В следващото "черно-синьо" нападение Ачерби стреля от воле, но бранител на торинци самопожертвователно изби топката с глава на метри пред вратата.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Интер започна по-добре и след почивката, а Чалханоглу стреля мощно от двайсетина метра, но Шчесни изби над напречната греда. Така се стигна до 52-ата минута, когато "старата госпожа" изненадващо поведе в резултата. Костич се измъкна от опеката на Барела в собствената си половина и напредна по левия фланг, стигайки до наказателното поле, откъдето прати ниско подаване и Андре Рабио прати топката във вратата на Онана за 1:0.

Десетина минути по-късно Юве вкара и втори гол чрез Данило, но бразилецът при удара си по посока вратата влезе в сблъсък с Де Фрай и попадението не бе зачетено, тъй като ВАР видя, че той си е послужил с ръка. Малко след това в игра за торинци се появи и Федерико Киеза, който записа първи минути от януари насам. Минута по-късно Лаутаро Мартинес излезе сам срещу Шчесни, но стреля право в краката на полския вратар.

Шест минути преди края на редовното време "бианконерите" осъществиха бърза атака през центъра, а Костич намери Николо Фаджоли между пет човека и юношата на тима със силен изстрел се разписа за 2:0 с помощта на рикошет в тялото на Госенс. До края на мача не паднаха други попадения и Ювентус ликува с трите точки.

След успеха си "старата госпожа" събра 25 точки и излезе на пета позиция, изпреварвайки по голова разлика Рома и с точна днешния си съперник Интер.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!