Ювентус записа втора победа от началото на сезона в Серия А, след като надви с 2:0 като гост Емполи в среща от третия кръг на първенството. „Биаконерите“ доминираха в мача и можеха да спечелят и по-убедително, като Душан Влахович пропусна дузпа, а освен това и още два гола на торинци бяха отменени в хода на мача.

Гостите бяха по-активни от самото начало и в 24-ата минута Данило се разписа след корнер и разбърване в наказателното поле. В 37-ата минута "старата госпожа" получи дузпа. Федерико Гати се бе включил в предни позиции и бе спънат в наказателното поле от Юсеф Малех. Душан Влахович застана зад бялата точка, но ударът му бе спасен от Етрит Бериша.

В 57-ата минута „биаконерите“ можеха да получат втора дузпа. Уестън МакКени игра с глава на аутлиинята и топката срещна ръката на Якопо Фацини. Положението бе разгледано със системата ВАР, но в крайна сметка съдията каза играта да продължи.

Осем минути преди края на редовните 90 Федерико Киеза изскочи зад защитата, вратарят Бериша излезе извън наказателното си поле и дори препъна нападателя, който загуби равновесие и падна, но успя да стане и да вкара в опразнената врата за 0:2.

В добавенето време на срещата торинци нямаха късмет, след като на два пъти гредата ги лши от нов гол. В 91-ата минута Аркадиуш Милик стреля с глава, но топката се отби от напречната греда. В четвъртата минута от добавеното време пък този път Мойс Кийн шутира по земя и топката за втори път срещна гредата.

С този успех Ювентус събра 7 точки и излезе на третата позиция, докато Емполи остава последен, като единствен все още няма актив до момента.

По същото време в друг мач от кръга Лече срази у дома Салернитана с 2:0, а головете бяха дело на Никола Кръстович (6) и Габриел Стрефеца (90+8-дузпа).

ЕМПОЛИ - ЮВЕНТУС 0:2
0:1 Данило (24), 0:2 Федерико Киеза (82)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!