Легендата на Ювентус Алесандро дел Пиеро изтърпя невероятно унжение заради своя любим клуб. Ветеранът, който в момента доиграва кариерата си в австралийския Сидни, поиска да проследи на живо победата на Старата госпожа над Палермо с 1:0 в мач от 35-ия кръг на Серия "А". Да, обаче така и не се намери пропуск за бившия капитан на Ювентус.

Алекс дори бил запланувал да участва в празненствата по повод 31-ата и втора поредна титла на Италия, ала съдбата му обърнала гръб. "Не успях да стигна до стадиона за мача, който ни донесе скудетото. Не успях да намеря пропуск. Следих прогреса на Юве от Австралия и съм щастлив от втората поредна титла. Играчите бяха фантастични и заслужиха това страхотно постижение. Не знам какво ще е нужно на Юве, за да скъси разликата с европейските грандове. За да спечелиш Шампионската лига не стигат само великолепни играчи, там трябва и друг тип химия", зяви Дел Пиеро.

Той е в Торино за фотографска изложба по повод края на своята кариера и медиите не пропуснаха да го попитат дали вижда някой, който да го наследи. „Никой не прилича на мен в момента, защото всички са мохикански прически", пошегува се Дел Пиеро.