Шампионът на Италия Ювентус отнесе глоба в размер на 10 000 евро, след като неговите фенове издигнаха обиден транспарант на градското дерби с Торино (3:0) миналия уикенд. Въпросният транспарант е с текст: "Ние сме гордостта и славата на Торино, а вие сте само катастрофата", който намеква за самолетната катастрофа през 1949 година, когато загина почти целият отбор на "Гранде Торино".

На 4 май 1949 година при самолетна катастрофа на хълма „Суперга” в близост до Торино загина почти целият отбор на Торино, който бе популярен като "Ил Гранде Торино". На хълма „Суперга” загинаха 31 души, в това число 18 футболисти на отбора, ръководители и спортни журналисти. Отборът на Торино се връщаше в родния си град след мач с Бенфика в Лисабон.

Торино бе шампион на Италия в четири поредни години (1946-1949) и половината му футболисти, начело с Валентино Мацола, играеха в италианския национален отбор.

В същото време Торино е наказан с 25 000 евро глоба във връзка с това, че неговите запалянковци чупиха седалки и тоалетни на новия стадион на Ювентус.