Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов е обект на интерес от страна на Ювентус, твърди сайтът football-rumours.com, позовавайки се на информации от Италия.

Със сигурност трансферът няма да се осъществи през януари, но е вероятно това да стане през лятото. През уикенда в Англия се появиха информации, че Бербо ще бъде продаден от Манчестър Юнайтед след края на сезона.

Очаква се “червените дяволи” да сложат цена от 17-18 милиона паунда за българина, който през лятото на 2008 г. бе закупен от Тотнъм за 30,75 милиона паунда.

В същото време Бербатов и Манчестър Юнайтед се подготвят в Доха, в спортната академия “Аспайър”. “Червените дяволи” избягаха в Катар от студеното време в Англия, което доведе до отлагането на редица мачове. Митко тренира наравно със съотборниците си, въпреки че има контузия на коляното заради която ще трябва да се оперира.

Димитър Бербатов трябва да се прибере в България в четвъртък и да участва в церемонията по връчване на наградите за Футболист № 1 за 2009 г. Както БЛИЦ вече писа Бербо ще спечели наградата и ще изпревари Христо Стоичков по спечелването на този приз. Митко вече ще бъде 6-кратен носител на наградата Футболист на годината, докато Камата е печелил гласуването 5 пъти./БЛИЦ