Новакът в Серия "А" Беневенто шокира Ювентус, побеждавайки сензационно с 1:0 като гост действащия шампион на Италия в мач от 28-ия кръг. "Бианконерите" бяха наказани от Адолфо Гаич, който реализира в 69-ата минута.

Така "вещиците", водени от треньора Филипо Индзаги, прекъснаха серията си от 11 поредни срещи без победа, като същевременно сложиха край и на поредицата на Юве от 5 шампионатни двубоя без загуба.

След сензационното поражение Кристиано Роналдо и компания предоставиха третото място на Аталанта и вече са четвърти заради по-лошата си голова разлика спрямо бергамаските, които също имат 55 точки. Лидерът Интер има 65 точки. Беневенто остана на 16-ата позиция, но вече с 29 в актива си. 

Преди началото на срещата президентът на Ювентус Андреа Аниели връчи на Кристиано Роналдо фланелка с надпис „G.O.A.T” (б.р. - най-великият за всички времена) и номер 770 - рекордният брой голове на нападателя. Първата възможност за попадение в срещата се откри именно пред португалеца. В третата минута той имаше възможност, но прати топката на сантиметри покрай вратата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В 33-ата Алваро Мората отправи опасен удар, който бе спасен от Лоренцо Монтипо. Две минути по-късно съдията отсъди дузпа за игра с ръка на Даам Фулон. Последва обаче намеса на ВАР и бе решено, че няма никакви основания за наказателен удар.

Пет минути преди почивката Роналдо прати топката в мрежата на Беневенто, но попадение правилно не бе зачетено заради засада.

В началото на втората част шампионите продължаваше да бъдат по-активни, като обстрелваха вратата на съперника, но не се налагаше на Монтипо да се намесва решаващо. Така се стигна до 69-ата минута, когато Беневенто се възползва от груба грешка и поведе. Артур сбърка с подаването си към Матайс де Лихт, Гаич стигна пръв до топката и реализира - 0:1. 

До края Роналдо пропусна още две положения и Ювентус загуби сензационно от скромния съперник.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"