Ювентус надви Борусия (Дортмунд) с 2:1 в първи осминафинален мач от Шампионската лига. По този начин интригата за реванша остана отворена. Футболистите на Юрген Клоп бяха шокирани от неприятен инцидент часове преди мача. Кевин Кампъл припадна в самолета и лекарите се бориха за живота му. Въпреки случката "жълто-черните" се държаха достойно в Торино.

В 13-ата минута домакините поведоха с гол на Карлос Тевес. Вайденфелер изби шут по диагонала на Мората, но право в краката на аржентинеца. Шмелцер закъсня с намесата си и Тевес без проблеми опъна мрежата на празна врата за 1:0. Отговорът на гостите обаче не закъсня и в 18-ата минута те изравниха. Основна вина за попадението носи опитният Киелини, който се опита да спре една върната назад топка, но се подлъзна. Марко Ройс му я отне и излезе сам срещу Джанлуиджи Буфон. За немския национал не беше проблем да прониже ветерана с хладнокръвен и силен изстрел – 1:1.

По идентичен начин като при първия гол в мрежата на Борусия падна и вторият гол за домакините в 43-ата минута. Пол Погба проби по лявото крило и центрира пред вратата. Там най-бърз и съобразителен се оказа Алваро Мората, който чукна топката зад гърба на безпомощния Вайденфелер за 2:1.

След почивката преобладаваха предпазливите действия и в двата тима. Най-чистото положение за домакините проигра резервата Перейра. Той направи отличен самостоятелен пробив из защитата в „жълто-черно”, нахлу в пеналта, излезе по диагонала сам срещу Вайденфелер, но с левачката би покрай вратата в аут. Неприятната новина за треньора на „бианконерите” Масимо Алегри е контузията на лидера Андреа Пирло, която го извади от игра още в 37-ата минута. Все още не е ясно колко тежка е травмата на ветерана и дали ще го лиши от участие на реванша в Дортмунд.

"Бианконерите" са достигали до 1/4-финалите на турнира само веднъж от 2006 година насам и това бе през сезон 2012/13, когато елиминираха Селтик с общ резултат 5:0 на 1/8-финалите. Възпитаниците на Масимилиано Алегри са непобедени в 11 поредни домакинства в Европа, а от последните си 16 домакинства в евротурнирите са загубили само едно - 9 победи и 6 равенства.
Общо 15 пъти се е изправял Ювентус срещу германци в елиминационна фаза и в 12 от случаите е продължавал напред.

Всичко от Шампионската лига - ТУК

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!




 
1juv.jpgЮвентус – Борусия (Дортмунд) 2:1boruisia.jpg
 1:0 Карлос Тевес (13), 1:1 Марко Ройс (18), 2:1 Алваро Мората (43)

Торино, „Ювентус Стейдиъм“
Съдия: Антонио Матео Лахос (Испания)
Жълти картони: Видал, Перейра (Юве)




1juv.jpgЮвентус: Джанлуиджи Буфон, Щефан Лихщайнер, Патрис Евра, Джорджо Киелини, Леонардо Бонучи, Андреа Пирло (37 - Роберто Перейра), Артуро Видал,  Клаудио Маркизио, Алваро Мората, Пол Погба, Карлос Тевес


 
boruisia.jpgБорусия (Дортмунд): Роман Вайденфелер, Лукас Пишчек (32 - Матиас Гинтер), Матс Хумелс, Сократис Папастотопулос (46 - Оливер Кирх), Марсел Шмелцер, Нури Шахин, Хенрих Мхитарян, Марко Ройс, Илкай Гюндоган, Чиро Имобиле (76 - Якуб Блашчиковски),  Пиер-Емерик Обамеянг



juve_cl.jpg






Всичко от Шампионската лига - ТУК

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!