Ювентус навакса два гола пасив и завърши 2:2 на свой терен срещу Байерн в първия им сблъсък от осминафиналната фаза на Шампионската лига. Томас Мюлер (43) и Ариен Робен (55) потвърдиха доминацията на баварците през първата част и в началото на второто полувреме. След това последва отпускане в редиците на гостите, а Пауло Дибала (63) и Стефано Стураро (76) оформиха крайния резултат, давайки шансове на „бианконерите” преди реванша в Мюнхен. Срещата бе под номер 100 за капитана на Байерн Филип Лам в Шампионската лига.

Байерн натика „бианконерите” в тяхната половина още от самото начало, като почти през цялото първо полувреме играта се водеше пред вратата на Ювентус. В 3-ата минута Артуро Видал отправи силен удар, но вратарят Джанлуиджи Буфон спаси. Десет минути по-късно Роберт Левандовски нахлу в малкото наказателно поле и изведе чудесно Томас Мюлер, който не овладя добре топката и само я чукна, а Ленорадо Бонучи я овладя на около метър от голлинията.

В 20-ата минута домакините имаха претенции за игра с ръка в наказателното поле на баварците, но исканията им не бяха уважени. Три минути по-късно Пауло Дибала беше изведен зад защитата на Байерн, но не затрудни Нойер.

Постепенно играта отново се изнесе в половината на „старата госпожа”, а в 30-ата минута Буфон отрази удар от далечна дистанция на Хуан Бернат. Все пак Байерн материализира превъзходството си в 43-ата минута, когато Томас Мюлер беше оставен непокрит в наказателното поле и се разписа за 0:1.

След почивката в 55-ата минута холандецът Ариен Робен овладя топката, напредна и с прекрасен шут с левия крак удвои преднината на баварците. В този момент като че ли гостите си помислиха, че са си свършили работата и последва сериозно отпускане в техните редици.

В 63-ата минута Пауло Дибала беше изведен сам срещу Нойер от Манджукич и не сгреши за 1:2. Голът повдигна самочувствието на „бианконерите” и четири минути по-късно удар на Куадрадо бе спасен от Нойер. В 76-ата минута домакините изравниха с попадение на Стефано Стураро, който се разписа отблизо след пас на Алваро Мората с глава.

Три минути преди края на редовното време Роберт Левановски не успя да засече центриране на Франк Рибери, а в добавеното време шут на Леонардо Бонучи бе спасен от Нойер.

Реваншът в Мюнхен е на 16 март (сряда) от 21:45 часа българско време.

 Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!