Бившият вицепрезидент на Националното събрание на Франция Юж Ренсон е с повдигнати обвинения в престъпление за търговия с влияние. Той е обект на разследване за това, че е предоставял услуги на Пари Сен Жермен по време на мандата си. Познавайки страстта му към френския столичен отбор, политикът е обвинен, че е искал облаги, основни билети за децата си, в допълнение към други платени облаги.

Адвокатът на Ренсон - Марио Стази, категорично отрече фактите във вестник L'Équipe, заявявайки, че Юж Ренсон оспорва обвиненията повдигнати срещу него.

Разследващите магистрати подозират, че бившият вицепрезидент на Народното събрание е използвал политическата си позиция, за да се намеси в различни действия в полза на ПСЖ, като получаване на виза в Китай или различни въпроси, свързани с отбора по джудо във френската столица.

Също се смята, че Ренсон е бил ключова фигура в ПСЖ, получавайки данъчни облекчения, след като осъществи официално привличането на Неймар през август 2017 г. 

Ренсон също така се е възползвал от възможността да гледа много мачове в ложата на „Парк де Пренс“, придружен от близки приятели и хора с голямо влияние във френското общество. През 2020 г., преди мача срещу Борусия Дортмунд в Шампионска лига, който се игра при закрити врата поради нарастването на коронавируса, той се опита да отиде на стадиона в компанията на министър Габриел Атал.

Юж Ренсон се опита на всяка цена да стигне до работа в Пари Сен Жермен - мечта, която в крайна сметка не се сбъдна.

Той също беше в постоянен контакт с Рибес - директор по комуникациите на парижкия клуб, за да поиска мнението му относно позицията му срещу Суперлигата или различни въпроси, които засягат ПСЖ. Той проведе среща с Ал-Хелайфи, за да поиска позиция в организационната схема, но молбите му бяха неуспешни.

„Никога не съм правил услуги на никого. Като избрано длъжностно лице може да съм помагал да се организират срещи между хора или да съм помагал за преодоляване на трудности. Но никога не съм се намесвал директно“, се оправда Ренсон.