Трансферната цел на Манчестър Юнайтед и Челси Виктор Осимен е сравняван с три легенди, след като наскоро задмина Кристиано Роналдо с най-висок скок (2,58 м) при игра с глава в италианската Серия "А", съобщава "Сън"

Нигерийският нападател отбеляза 19 гола в 23 мача за убедителния лидер в италианската Серия "А" Наполи и е сравняван от Жозе Моуриньо с бившия нападател на Челси Дидие Дрогба. Осимен може да последва стъпките му през лятото, ако "сините" от Лондон го привлекат, каквото е и намерението на новия собственик Тод Боели, който е приготвил 110 милиона паунда. Той обаче трябва да се споразумее и с ексцентричния президент на Наполи Аурелио Де Лаурентис.

Бившият нигерийски национал и бивш играч на Евертън Даниел Амокачи смята, че роденият в Лагос Осимен е смесица от трима легендарни африкански нападатели – не само Дрогба от Кот д'Ивоар, но също и талисмана на Либерия Джордж Уеа и звездата на Нигерия Рашиди Йекини.

„Осимен е отражение на Рашиди Йекини, Дидие Дрогба и Джордж Уеа", сподели звездата от Мондиал 1994 в САЩ пред "Сън".

"Това го прави различен. Всички тези играчи никога не са давали по-малко от 100 процента. Той е същият. Той е силен, стреля много добре, технически е изправен, има скорост. Той е най-добрият номер 9 в света”, добавя Амокачи за 24-годишния нигерийски нападател, който води атаката на Наполи към първото Скудето, откакто Диего Марадона вдъхнови изведе тима до титлата през 1990 година.

С дълги крайници и тънка фигура Осимен прилича повече на баскетболист, отколкото на футболист. Той има третото най-добро съотношение минути за гол в Европа този сезон.