Страхотен скандал се вихри от няколко дни в Румъния. Повод за него бе мачът от 32-ия кръг на първенството, в който Университатя Крайова загуби като домакин от ЧФР Клуж с 2:3. За домакините цял мач игра Валентин Илиев, който направи дузпа в последните секунди и бе изгонен с директен червен картон. От бялата точка Каду донесе победата на Клуж, която доближи отбора до шампионската титла.

Медиите в Румъния изказват сериозни съмнения относно честността на двубоя. В сайта “Проспорт” са посочени 10 причини, които поставят под съмнение истинността на мача. Един от аргументите на колегите за евентуално лягане на Университатя Крайова е именно поведението на Вальо Илиев.

“Гостите се нуждаят от гол при резултат 2:2, а той така и не идва. Тогава един от основните защитници Илиев прави нетипичен фаул в наказателното поле, след което е изгонен. Известно е, че Илиев е добър приятел с Еуген Трика”, пише “Проспорт”.

Няколко дни преди двубоя страхотен скандал завладя отбора. Босът на клуба Адриан Митителу обвини треньора Еуген Трика, че се опитва да продаде мача с ЧФР Клуж, след което бившият играч на ЦСКА скочи да души шефа си. Трика потроши колата на Митителу, след което бе изгонен от отбора.

След края на двубоя босът на Университатя Крайова заяви: “Говорих с Илиев, той беше много афектиран. Не може да повярвам, че е имало сценарии да загубим.”

Румънските издания припомнят, че в миналите два сезона ЧФР Клуж печели гостуванията си на Университатя Крайова. През шампионския сезон 2007/08 отборът е победил с 2:1 два кръга преди края, а миналата година отново печели с 1:0 в последния кръг./БЛИЦ