Серхио Рамос вкара в последната минута изравнителния гол за Реал (Мадрид) при равенството 1:1 като гост на Барселона във вчерашното Ел Класико. Така 30-годишният защитник защити реномето си на автор на решителни попадения за „белия балет“ в края на мачовете.

Преди години в Англия бяха кръстили последните мигове в мачовете на Манчестър Юнайтед – Времето на Фъргюсън, заради честите победи на „червените дяволи“, извоювани в края на срещите. Най-яркият пример е финалът на Шампионската лига през 1999 година срещу Байерн на „Камп Ноу“.

Сега в Реал (Мадрид) имат пълното право да наричат края на важните си мачове – Минутите на Серхио Рамос. Все пак испанският национал случайно или не е автор на няколко решителни попадения за тима си във важни мачове в самия край на редовното време. Реализирането в края на решителни двубои се превръща в запазена марка за капитана на "белия балет".

Голът на защитника срещу Барса е третият му важен такъв в последните минути за последните две години. На 24 май 2014 година той се разписа в третата минута на добавеното време, за да изравни за Реал (Мадрид) за 1:1 срещу Атлетико (Мадрид), а след това тимът му спечели Десетата с още три попадения в продълженията.

Само преди четири месеца Рамос също вкара в третата минута на добавеното време за 2:2 срещу Севиля, за да прати в продължения мача за Суперкупата на Европа. След това тимът му постигна още един гол и спечели трофея./БЛИЦ СПОРТ

РЕШИТЕЛНИТЕ КЪСНИ ГОЛОВЕ НА СЕРХИО РАМОС
23 април 2006 г., Примера дивисион
Реал (Мадрид) – Малага 2:1
в 89-ата минута за 2:1

24 май 2014 г., Шампионска лига (финал)
Реал (Мадрид) – Атлетико (Мадрид) 4:1 след прод.
В 90+3 минута за 1:1

9 август 2016 г., Суперкупа на Европа
Реал (Мадрид) – Севиля 3:2
В 90+3 минута за 2:2

3 декември 2016 г., Примера дивисион
Барселона – Реал (Мадрид) 1:1
В 90-ата минута за 1:1

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН