Новият мениджър на Стилиян Петров в Астън Вила Алекс Маклийш е получил заплахи за живота си, които са били изпратени от фенове и на двата клуба от Бирмингам.
 
Бесните привърженици на Астън Вила и Бирмингам Сити са отправили жестоките си пославия чрез “Туитър” и футболните форуми в интернет. Подобни заплахи са отправени и към собственика на “виланите” Ранди Лърнър.
 
Маклийш, известен с прякора си Големия Ек, напусна изпадналия Бирмингам със съобщение по електронната поща, а вчера бе официално обявен за мениджър на Астън Вила.
 
Това предизвика гнева на феновете и на двата клуба. Привърженик на “виланите” разкри, че планира да застреля предателя Маклийш, а други отправят заплахи към семейството му.
 
Ултрас на Бирмингам написа в “Туитър”: “Големия Ек сега трябва да пази гърба си. Ако си покаже лицето в града, той ще бъде убит.”
 
Над 500 привърженици на Астън Вила протестираха пред “Вила Парк” срещу назначението на шотландеца. Тренировъчната база на клуба също бе атакувана от феновете. Ръководството на клуба обяви, че ще наеме засилена охрана на новия мениджър./БЛИЦ