Русия победи Украйна с 3:2 в полуфинален сблъсък на Европейското първенство по футзал и стигна до финала на турнира в Нидерландия, а видео от срещата се появи в мрежата. Двубоят беше очакван с интерес и в двете страни, които са в политически конфликт в момента.

Руснаците откриха резултата още във втората минута на сблъсъка - Антон Соколов отбеляза. В 15-ата минута Андрей Афанасиев удвои предимството на руския тим.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Украинците отговориха с удар на Евгений Сери. Третият гол на руския отбор отбеляза Артем Ниязов, който успя да уцели вратата на съперника с удар при падането. Въпреки това украинските футболисти успяха да намалят разликата в резултата. Даниил Абакшин използва пробивно подаване. Украинският национал можеше дори да изравни минута преди края на срещата. Ударът от бялата точка бе спасен от руския вратар Дмитрий Путилов.

Двубоят беше широко коментиран в Русия, тъй като присъстващите украински фенове скандираха от трибуните една набрала популярност обидна реплика към руския президент Владимир Путин. Излъчващата мача руска телевизия заглуши звука, за да не стигне репликата до аудиторията.

Съперник на Русия в спора за трофея е Португалия след победа с 3:2 над Испания в другия полуфинал. Финалът на турнира е на 6 февруари, а преди него Испания и Украйна ще играят за третото място и бронза.