Неманя Видич говори за раздялата си с Манчестър Юнайтед. Както вече стана ясно, сърбинът поема в посока Интер след края на настоящия сезон, когато договорът му с "червените дяволи" изтича. 32-годишният защитник заяви, че причината да вземе решение да напусне "Олд Трафорд" не е наставникът Дейвид Мойс. Сърбинът обясни, че просто е имал желание да играе в друго първенство.

"През януари обмислях този трансфер. Взехме решението заедно с мениджъра. Понякога трябва да приемеш, че е време за промяна. Време да се бориш за различни цели, да приемеш различно предизвикателство и точно това ще се случи с мен в Италия", заяви Видич и отговори директно на въпрос дали липсата на Сър Алекс на скамейката му е повлияла: "Дали отказването на Фъргюсън изигра роля? Не, съвсем не. Това просто се случи в хода на сезона. След разговора с мениджъра взех решение да сменя първенството и да играя в друга държава."

"Време е за промяна, а Интер ми предоставя ново и интересно предизвикателство", добави Видич.

"В Юнайтед изкарах прекрасни 8 години. Велики моменти - 5 титли, трофей от Шампионската лига и възможността да играя с толкова страхотни футболисти. Тук израснах като личност. Неприятно е да мисля колко малко мачове ми остават с екипа на Манчестър Юнайтед. Искам да завърша кариерата си тук с високо вдигната глава и добри резултати", каза още приятелят на Димитър Бербатов. 

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА