Челси си остава лидер на върха във временното класиране на английската Висша лига, въпреки че след историческата загуба от Тотнъм (3:5) под ръководството на Жозе Моуриньо в лондонското дерби „сините” са с абсолютно равни показатели с шампиона Манчестър Сити. „Гражданите” надвиха трудно у дома Съндърланд (3:2) в първия ден на новата 2015 година, но остават официално втори в подреждането след изиграването на срещите от 20-ия кръг.

И двата тима имат по 14 победи, 4 равенства и 2 загуби, както и голова разлика 44:19, но Челси остава на върха, тъй като правилникът във Висшата лига при подобни случаи по време на сезона гласи, че отборите се подреждат в класирането по азбучен ред. И тъй като Челси на латиница се изписва Chelsea, в случая първата буква е “C”, която е трета в азбуката и предхожда “М”, която е 13-а, „сините” от Лондон остават лидери.

Ако обаче се стигне до подобна ситуация след последния кръг и трябва да се определи кой от двата тима ще е шампион или ще се бори за по-предно подреждане и участие в по-престижен европейски клубен турнир, отборите ще играят допълнителен мач, който да определи крайното им класиране.