Световното първенство по футбол за жени в Канада (6 юни-5 юли 2015 г.) може да не се проведе по план. Адвокати, представляващи група звезди на женския футбол, са завели дело в Торонто срещу ФИФА и Канадската футболна асоциация за дискриминация, тъй като двете организации планират турнира да се проведе на изкуствена трева.
 
Юристите са обявили, че провеждането на цялото първенство върху изкуствени терени е полова дискриминация, тъй като Мондиал 2014 при мъжете се игра върху естествена трева. В началото на годината 40 от най-известните футболистки в света пратиха петиция до ФИФА с настояване за промяна на терените, но от световната централа отхвърли искането им.
 
На световното първенство, което трябва да се проведе през следващото лято в Канада, ще участват домакините на турнира, Китай, Южна Корея, Япония, Австралия, Тайланд, Швейцария, Англия, Норвегия, Германия, Испания, Франция, Швеция, Бразилия, Колумбия, а още един представител ще бъде излъчен от квалификациите в Северна Америка и Карибския регион.