Инвестиционната група на Дейвид Бекъм получи разрешение от управата на Маями да изгради футболен стадион в близост до "Мерлинс парк", информира "Маями Хералд". Кметът на на града Томас Регаладо аноснира новината в петък след среща с бизнес партньорите на бившия английския национал.

Спортното съоръжение няма да бъде използвано от университета на Маями, както е било дискотирано по-рано. Следващата стъпка пред Регаладо е да поиска одобрението на градските комисионери, за да стартира официални преговори.

Когато Бекъм подписа с Лос Анджелис Галакси през 2007 година, в договора му имаше клауза, даваща му право на собствен франчайз. В началото на 2014-а той обяви намерението си да създаде футболен клуб в Маями. Процесът обаче се забави, тъй като на тима му е необходим стадион, на който да играе в МЛС. От управата на лигата обявиха, че ще му позволят да създаде клуба само ако бъде изградено спортно съоръжение в центъра на града.

Миналото лято управата на Маями гласува с отказ стадион с 25 хиляди седящи места. Той трябваше да се намира точно до "Американ Еърлайнс Арена", залата на тима от НБА Маями Хийт.